کودک و نوجوان

مشق شب کار کودک است نه پدر و مادر

 مشق شب کار کودک است نه پدر و مادر!
قسمت سوم:
وقت و جای معین برای تکلیف مدرسه در نظر بگیرید
باز هم می‌گوییم از کودک همچون بزرگسال نمی‌توان انتظار داشت، این بار در چه مورد: احتمالا من و شما بتوانیم برای مدتی در جایی که صدای تلویزیون یا ضبط می‌آید کمی مطالعه کنیم؛ اگر چه کار آسانی نیست، اما از کودک نمی‌توان انتظار داشت در جایی که دور و برش خوراکی، اسباب بازی، تلویزیون روشن یا هر وسیله مزاحم دیگری وجود دارد، مشق شبش را انجام دهد. بنابراین نیاز به اتاقی هست که برای چند دقیقه هم که شده بتواند کارش را انجام دهد.
فراموش نشود کودکان در این سن اگر فضای مناسب هم داشته باشند، دست کم تخیل گسترده دارند و نمی‌توان جلوی خیال‌پردازی آن ها را گرفت. از این روست که آنها نیاز به توجه و نظارت والدین‌شان دارند.
میز ناهارخوری یا آشپزخانه، فضای کار محبوب کودکان است. آنها با نزدیک‌شدن به شما احساس راحتی بیشتری می‌کنند و شما می‌توانید آنها را تشویق و کمک کنید. بچه‌های بزرگ‌تر ترجیح می‌دهند در اتاق‌شان خلوت کنند، اما در فواصل معین آن ها را کنترل کنید و در پایان، مشق شب‌شان را چک کنید.
مهم است فضایی که کودکان مشق شب‌شان را انجام می‌دهند:
روشنایی مناسب داشته باشد.
راحت باشد.
وسایل مدرسه مانند خودکار، مداد، تراش، دفتر و کتاب‌های لازم در آنجا فراهم باشد.
ساکت و به دور از هرگونه عامل حواس‌پرتی (مانند تلویزیون، بازی‌های ویدئویی، زنگ تلفن یا صدای دیگر اعضای خانواده) باشد.
اگر کودکان برای مشق شب مدرسه به کامپیو‌تر نیاز داشتند، سعی کنید آن را در مکانی عمومی و نه در اتاق خواب قرار دهید، زیرا شما باید بتوانید آن ها را از اجرای بازی‌های کامپیوتری، چت‌کردن یا فرستادن ایمیل، گردش در اینترنت برای سرگرمی در زمان انجام مشق شب پرهیز دهید. همچنین به کنترل فرزندتان توجه داشته باشید. این کنترل‌ها از طریق تامین‌کننده‌های خدمات اینترنتی و نرم‌افزارهایی که موضوعات نامناسب را مسدود می‌کنند، در دسترس هستند. سایتی را که معلم به فرزندتان توصیه کرده است، پیدا و برای دسترسی آسان، آنها را نشانه‌گذاری کنید.
مسئولیت انجام مشق شب و وظیفه‌شناسی در این مورد را به کودک واگذار کنید
برخی والدین خود را مسئول کامل انجام مشق شب می‌دانند. به صورتی که در زمان انجام مشق شب بالای سر دانش‌آموز حضور دارند، زمان شروع انجام مشق شب را تعیین می‌کنند و راهنمایی‌های بیش از اندازه ارائه می‌کنند. هر چند لازم است والدین به ویژه در سال‌های اول دبستان و آمادگی با نظارت خود، برنامه‌ریزی و مسئولیت‌پذیری را به کودک آموزش دهند.