زوج و ارتباط

تمایلات عاشقانه

تمایلات جن سی
قسمت اول
تمایلات جن سی بهنجار :

تمایلات جن سی همواره کانون کنجکاوی ، علاقه و تحلیل بشر بوده است. ترسیم رفتار جن سی از دوران نقاشی های غارنشینان ماقبل تاریخ تا تصاویر و نقاشی های تشریحی داوینچی در مورد مقاربت و تا سایت های هرزه نگاری موجود در اینترنت وجود داشته است. عوامل مختلفی در تعیین رفتارها و تمایلات جنسی نقش دارند نظیر عوامل تشریحی- فیزیولوژی- روانشناسی- فرهنگی که فرد در آن زندگی می کند . این تمایلات دربرگیرنده ادراک مردانگی و زنانگی و افکار و تخیلات خصوصی و رفتار است. برای فرد بهنجار معمولی جذابیت فردی دیگر و عشق و اشتیاق حاصل از آن عمیقا با احساسات شادی صمیمانه ارتباط دارد.
رفتار جن سی بهنجار رفتاری است که موجبات لذت فرد و شریک جن سی اش را فراهم می آورد و شامل تحریک اعضای جن سی همراه با مقاربت است. احساس نامتناسب گناه یا اضطراب در آن وجود ندارد و از سر اجبار نیست. در برخی شرایط خود ارضایی و انواع مختلف تحریکات جن سی که به اعضای غیر از اعضای اولیه جنسی مربوط است ممکن است در محدوده بهنجار قرار گیرد.

تمایلات جن سی شخص چنان با کل شخصیت او در هم آمیخته که صحبت از تمایلات جن سی به عنوان پدیده ای مستقل غیر ممکن می باشد به همین دلیل به آن اصطلاحاً روانی جن سی ( Psychosexual ) می گویند. بنابراین می بایست در بررسی رفتار جن سی هر فرد نخست شخصیت فرد مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد. از نظر فروید تمام فعالیت ها و تکانه های لذت بخش انسان ریشه جن سی دارد . این نظریه مبالغه آمیز تحریف زیادی را در مفاهیم جن سی بوجود آورد و خیلی از محققان بعدی را وادار به ایستادگی در مقابل این نظریه و ارائه مطالبی در جهت بطلان آن نمود. به عنوان مثال یکی از نظرات دانشمندان در نقطه مقابل فروید این بود که خوردن غذا هم برای انسان ایجاد تکانه های لذت می کند در حالی که هیچ سائق جن سی ندارد و یا افراد ممکن است از فعالیت هایی با ریشه جن سی برای اقناع نیازهای غیر جن سی خود استفاده کنند مانند: وابستگی، پرخاشگری، قدرت و مقام.

بیشتر تجارب یادگیری جن سی در کودکی و بدون اطلاع والدین آغاز می شود برای مثال بازی با اعضای تناسلی در شیرخواران بخشی از رشد طبیعی آن ها محسوب می شود. البته محیط و خصوصاً رفتار والدین که چه بسا با جنسیت کودک متغیر می باشد نیز در شکل گیری هویت جن سی کودکان بی تأثیر نمی باشد. برای مثال با پسربچه ها با جدیت بیشتری رفتار می شود و برعکس دختر بچه ها بیشتر در بغل گرفته می شوند، پدرها وقت بیشتری را با پسران می گذرانند و مادران با دختران، پسرها بیشتر تنبه می شوند و دختران بیشتر بوسیده و یا نوازش می شوند.

تمایلات جن سی انسان
✍قسمت دوم
عوامل روانی جن سی :

جنسیت فرد: در مراحل اولیه زندگی جنینی هر دو جنس ماده هستند ولی ترشح آندروژن ها از هفته ششم بارداری سبب ایجاد دستگاه تناسلی مردانه شده و تغییراتی را در مغز نیز ایجاد می کند و عدم وجود این هورمونها سبب پیدایش اندام های زنانه می گردد که به آن جنسیت زیستی افراد گفته می شود.

هویت جن سی: احساس مردانگی و یا زنانگی فرد نسبت به خودش می باشد که به آن جنسیت اجتماعی هم گفته می شود. جنسیت زیستی و اجتماعی در اغلب مواد با هم هماهنگ هستند یعنی مردان رفتار مردانه و زنان رفتار زنانه از خود نشان می دهند ولی ممکن است این دو مقوله در تعارض باهم و یا حتی در تضاد با هم باشند. هویت جنسی که شکل گیری اولیه آن حدود ۲تا ۳ سالگی می باشد، ناشی از یک رشته سرمشق های بی شماری است که از اعضای خانواده، معلمین، دوستان، همکاران و پدیده های فرهنگی موجود حاصل می شود. و در نهایت سبب ایجاد نقش جنسی برای فرد می شود.

نقش جن سی : عبارت است از هر آنچه فرد برای شناساندن خود به عنوان یک پسر یا مرد و یا دختر و یا زن می گوید و انجام می دهد. نقش جنسی گاهی وقت ها از هویت جن سی متفاوت به نظر می رسد، مثلاً شخص ممکن است با هم جنس همانند سازی کند ولی در عین حال لباس، آرایش مو و یا سایر خصوصیات جنس مخالف را برگزیند و یا برعکس ممکن است شخص با جنس مخالف همانند سازی کرده ولی بنا به مصلحت بسیاری از خصوصیات رفتاری هم جنس را انتخاب نماید.

گرایش جن سی (Sexual Orientation) : موضوع یا هدف تکانه های جن سی فرد را گرایش جن سی می گویند . اگر هدف این تکانه ها به سمت جنس مخالف باشد دگرجنس گرا ، و اگر هدف به سمت جنس موافق باشد همجنس گرا و در نهایت افرادی پیدا می شوند که دوجنس گرا نامیده می شوند.

رفتار جن سی: در سال ۱۹۶۶ دو پژوهشگر به نام های جانسون و مسترز بر اساس مشاهدات و کاوش های کلینیکی خود یک الگوی چهار مرحله ای ارائه نمودند که تاکنون هم مورد قبول است. این پژوهشگران متوجه شدند که در حین رابطه جن سی دستگاه های مختلفی در بدن دستخوش تغییر می شوند و در این میان دستگاه عصبی بدن مهمترین نقش را بر عهده دارد.

تمایلات جن سی انسان
✍قسمت سوم
مراحل چهار گانه پاسخ جن سی:
۱- میل جن سی Desire

۲- برانگیختگی Excitement

۳- اوج لذت جن سی Orgasm

۴- فرونشینیResolusion

تمایلات جن سی انسان
✍قسمت چهارم
خود ارضایی masturbation :

هیچ نوع فعالیت جن سی بیش از خود ارضایی مورد بحث قرار نگرفته، صریح تر و آشکارتر محکوم نشده و جهانگیرتر انجام نگرفته است. تحقیقات آلفرد کنیزی در مورد شیوع خود ارضایی حاکی از آن است که تقریباً همه مردان و سه چهارم همه زنان زمانی در عمر خود به آن دست زده اند.

مطالعات طولی رشد نشان می دهد که خود انگیزی جن سی در دوران شیرخواری و کودکی شایع است. کودک در سن ۱۵ تا ۱۹ ماهگی همان طور که در عمل انگشتان و دهان خود کاوش می کند یاد می گیرد که در مورد دستگاه تناسلی خود نیز چنین کند. کودکان علاقه فزاینده ای به دستگاه تناسلی دیگران ، والدین ، کودکان و حتی حیوانات پیدا می کنند . وقتی کودک همبازی پیدا کرد کنجکاوی او در مورد دستگاه تناسلی خود و دیگران محرکی برای تفتیش ناحیه تناسلی می شود . احساس لذتی که از تماس این ناحیه به او دست می دهد به همراه میل عادی برای کاوش بدن سبب علاقه ای طبیعی به لذت خودارضایی در این دوره می شود که توصیه می شود چنین تجاربی با ترس گناه آلود مهار نشود چراکه بعدها در زندگی زناشویی این ترس مانع لذت بردن او از یک ارتباط جن سی سالم می شود.

با نزدیک شدن سن بلوغ و صعود ناگهانی هورمون های جنسی و رشد صفات جنسی ثانویه کنجکاوی جنسی تشدید و خود ارضایی افزایش می یابد. نوجوانان از لحاظ جسمی توانایی نزدیکی و رسیدن به ارگاسم را دارا هستند ولی معمولا با مهارتهای اجتماعی کنترل می شوند. نواجوانان تحت فشارهای دوگانه و اغلب متناقضی برای تثبیت هویت جن سی و کنترل تکانه های جن سی هستند که سبب تنش های فیزیولوژیک قدرتمندی می شود که نیاز به تخلیه دارد و خود ارضایی راهی طبیعی برای کاهش تنش های جن سی است. به طور کلی مردها زودتر از زنان خودا رضایی را برای رسیدن به ارگ اسم یاد می گیرند و بیشتر از انان این کار را انجام می دهند.

یک تفاوت هیجانی مهم بین نوجوان و کودک پیش از سن بلوغ وجود خیال پردازی های جن سی همراه با خود ارضایی در نوجوانی است. این خیال پردازی ها یک جزء کمکی مهم در رشد هویت جن سی است. این فعالیت حودانگیزی جنسی تا سنین بزرگسالی معمولا حفظ می شود و در آن سنین به طور طبیعی جای خود را به رابطه جن سی می دهد. زوج هایی که با همدیگر رابطه جن سی دارند خود ارضایی را به طور کامل کنار نمی گذارند. و قتی رابطه جن سی رضایت بخش نیست یا به علت بیماری یا فقدان شریک جن سی امکان پذیر نیست خودتحریکی اغلب در خدمت یک هدف انطباقی به ایجاد لذت جن سی و رفع تنش کمک می کند.

تحریم های اخلاقی بر علیه خود ارضایی موجب پدید آمدن افسانه هایی مثل پیدایش و ایجاد بیماری روانی یا کاهش توانایی جن سی در نتیجه این عمل شده است. هیچ شواهد اختصاصی به نفع این ادعاها وجود ندارد. خودارضایی فقط وقتی یک علامت روانی بیمارگونه به شمار می آید که به صورت وسواس گونه و خارج از کنترل ارادی شخص درآید. و در چنین حالتی نه به دلیل ماهیت جنسی آن بلکه به دلیل خاصیت وسواسی و جبریش علامتی از یک اختلال هیجانی محسوب می شود. خودارضایی احتمالا یک وجه جهانگیر و غیر قابل اجتناب رشد روانی و جن سی است و در بسیاری از موارد انطباقی است.